Najlepšie legíny pre rôzne typy cvičenia

The best leggings for different types of exercises

Hľadáte dokonalé legíny a neviete ani len zrátať, koľkokrát ste už vyskúšali tie "najlepšie" legíny na cvičenie, len aby ste zistili, že z pásu kĺžu tak, až Vás to obťažuje? Alebo vlastníte legíny, ktoré pri cvičení nedržia a odhaľujú spodnú bielizeň či stratili svoju farbu už po prvom vypraní? Nájsť tie najlepšie legíny je poriadna fuška. A aby toho nebolo málo, na každý typ športu potrebujete vhodné legíny, ktoré Vám poskytnú potrebnú funkčnosť, pohodlie a zároveň v nich budete vyzerať a cítiť sa ako svoja najlepšia verzia.

V každom oblečení, ktoré na svoje športové aktivity volíte, sa musíte v prvom rade dobre cítiť. Nesmie Vás obmedzovať pri pohybe, ani by Vás nemalo nikde tlačiť. V ideálnom prípade by ste ho na sebe nemali vôbec cítiť. Aby sme sa na legíny ako také mali pozrieť komplexne, najprv si vysvetlíme niekoľko pojmov, ktoré Vám dopomôžu zorientovať sa pri ich výbere. Neskôr si uvedieme konkrétne príklady legín pre jednotlivé druhy športov, ktorých kúpou určite nešliapnete vedľa. 

VYSOKÝ PÁS

Legíny s vysokým pásom perfektne držia a sú osvedčeným kúskom na fitness tréning, jogu či beh. Vďaka vyvýšenému pásu sa budete cítiť oveľa pohodlnejšie, zvýrazníte svoje prednosti a skryjete prípadné nedostatky. Okrem toho Vám vysoký pás opticky predĺži nohy a tým Vás prirodzene zoštíhli.   

V PÁS

Legíny s vysokým pásom tvarovaným do „V“ opticky zúžia stred tela a vytvoria dlhšiu, krajšiu a štíhlejšiu ženskú siluetu. Legíny po oblečení na tele perfektne držia, nikde netlačia ani nič nežiadúce nevytláčajú.

SCRUNCH NA ZADOČKU

Za dokonalým pozadím stojí množstvo driny a hodín strávených v posilňovni. Nemyslíte, že by bola škoda ho potom skrývať vo vyťahaných teplákoch alebo legínach, ktoré sú na zadku jednoliate ako silonky? Buďte na svoj zadok pyšné a predveď ho v tom najlepšom svetle. Scrunch alebo riasenie v strede zadku zabezpečí, že Vám legíny skvele sadnú a vytvarujú zadoček do dokonalosti.  

PUSH-UP EFEKT

Dámske push-up legíny majú za úlohu nadvihnúť zadoček tak, aby bol súmerný, okrúhly a oku lahodiaci. Ženy sa potom cítia sebavedomejšie. Spojenie push-up efektu so scrunch riasením na zadku tvorí dokonalý súlad technológií, ktoré pomáhajú maximálne tvarovať, spevňovať a zároveň vizuálne navodiť efekt zadočka v tvare srdca.  

SQUAT PROOF LEGÍNY

Legíny „squat-proof“ ak by sme to chceli preložiť doslovne, tak ako „odolné voči drepom“. Legíny neskĺzavajúa nepresvitajú. Kľúčom je farba a materiál, ktorý je dostatočne odolný a hrubý na to, aby nepresvitali, ale zároveň dostatočne ľahký a pružný, aby sa legíny dokázali pohybovať s telom. 

VRECKO

Idete si zabehať alebo máte celkovo radi vrecká? Siahnite po dámskych legínach so skrytým vreckom, do ktorého si môžete odložiť napr. kľúče od bytu alebo iné drobnosti.

KOMPRESIA

V TIMME sa špecializujeme na vývoj a predaj legíny rôznych druhov kompresie, od ľahkej, cez strednú až po vysokú. Ľahká kompresia je vhodná na menej dynamické športy ako je napríklad joga. Stredná kompresia je všestrannou zlatou strednou cestou. Je vhodná na všetky druhy športov od posilňovania, cez beh až po turistiku. Vysoká kompresia legín je vhodná na silovejšie cvičenia, kedy od legín očakávate vyššiu oporu, odolnosť aj ochranu voči zraneniam.

Kompresné legíny napomáhajú udržiavať krvný obeh v norme tým, že vyvíjajú mierny tlak na žily, čo uľahčuje prietok krvi a udržuje Vaše srdce v tempe. Srdce potom pumpuje viac kyslíka do svalov, čo je rozhodujúce pre udržanie úrovne energie a zníženie únavy. Energia zo svalov sa pretaví do vyššieho výkonu.  

TIMME predstavuje exkluzívnu malosériovú výrobu zameranú na kvalitu, funkčnosť a nadčasový dizajn. Na čele značky stojí bývalá profesionálna športovkyňa, niekoľkonásobná majsterka sveta i Európy v bikini fitness, Tímea Trajteľová, ktorá vo svojom živote odtrénovala tisíce hodín a v legínach doslova žije. Vďaka svojim skúsenostiam s tímom profesionálnych dizajnérov a konštruktérov vznikajú naozaj funkčné, detailne prepracované inovatívne kúsky, ktoré vynikajú svojimi autorskými strihmi a materiálmi, ktoré sú ako druhá koža.

Po objasnení pojmov k legínami, nám je asi všetkým jasné, že výraz “najlepšie“ legíny nebude najvhodnejší. Poďme sa teda spoločne pozrieť konkrétnejšie na legíny, ktoré budú správnou voľbou pre rôzne športové aktivity. 

POSILŇOVANIE

Legíny do posilňovne je na trhu možné vyberať zo širokého a pestrého množstva produktov, okrem vhodnosti nezabúdajte na to, aby ste sa v nich cítili komfortne. V závislosti od intenzity tréningu a partie, ktorú trénujete môžete zvoliť legíny s ľahkou až vysokou kompresiou. V prípade strihu môžete voliť širokú škálu typov legín od jednoduchších, teda basic kúskov až po prepracovanejšie kúsky, ktoré majú push-up efekt, squat-proof efekt, či scrunch efekt. Vysoký pás legín alebo pás legín tvarovaný do V zabezpečí, že sa počas cvičenia budete cítiť sebavedome a budete vidieť svoje telo v tej najlepšej možnej siluete.

JOGA, PILATES

Nízka intenzita pri týchto športových aktivitách Vám umožňuje vybrať si voľnejšie ale aj priliehavejšie oblečenie, nemalo by to byť však nič, čo Vás bude v pohybe obmedzovať. Prekážať Vám určite budú dlhé šnúrky na teplákoch a ďalšie “zbytočné” ozdoby. Voľte legíny s vysokým pásom z mäkších, elastických materiálov, ktoré Vám zabezpečia komfort a umožnia maximálnu voľnosť pohybu.

BEH

Určite je vhodné rozmýšľať nad kúpou kompresného oblečenia, ktoré môže prispieť z zvýšeniu výdrže počas behu. Mnohým ľuďom však na beh vyhovuje aj voľnejšie oblečenie. Siahnite po legínach vyrobených z kvalitných technických materiálov ako elastan, polyamid a polyester či spandex, ktoré odvádzajú pot, sú rýchloschnúce, pokožke umožňujú dýchať, prispôsobia sa postave a doprajú maximálnu voľnosť pri pohybe.

AEROBIK, HIIT

Pre dynamické cvičenie je tak ako pri behu vhodné vyberať legíny zo syntetických materiálov, ktoré Vašej pokožke umožnia dýchať, sú rýchloschnúce, ľahké a vysoko elastické.

TURISTIKA

Základ šatníka každej milovníčky turistiky by mali byť funkčné vysoko odolné legíny, ktoré ochránia Vaše stehná a lýtka pred škrabancami.

Určite neexistujú jedny univerzálne dokonalé legíny, ktoré budú vyhovovať všetkým a budú rovnako vhodné na všetky typy cvičení. Iste však existujú legíny, ktoré budú 100% sedieť práve Vám. Také, ktoré budú lahodiť Vašej postave a vyhovovať Vašim športovým aktivitám, či už na úrovni tréningu ak ste profesionálny športovec, alebo ho radi robíte s láskou iba rekreačne. Našou snahou bolo objasniť základné aspekty, ktoré je vhodné mať na pamäti pri nákupe legín.

Hľadáte skvelé fitness legíny? Legíny na beh, jogu, turistiku či crossfit? Ak ste ich ešte neobjavili skúste legíny od TIMME. V TIMME Vám pri výbere správnych legín radi poradíme, máme pre Vás navrhnutých niekoľko dokonalých kúskov, ktoré v sebe skrývajú všetko, čo by ste mohli očakávať od dokonalých legín. Či už hľadáte legíny s nízkou, strednou alebo vysokou kompresiou, nižším, stredným, vysokým pásom alebo pásom do V, v TIMME nájdete širokú ponuku všetkých typov športových legín a dokonca aj legíny vhodné na voľnočasové aktivity! 

SÚVISIACE ČLÁNKY